Perhe- ja paripsykoterapia sekä yksilötapaaminen

Perhe- ja paripsykoterapia sekä yksilötapaamisesta minulla on vahva kokemus ja osaaminen vuosikymmenten ajan. Vastaanottoni on Someron keskustassa joustavalla ajanvarauksella.

Yksilötapaaminen

Minulla on pitkä työkokemus ihmisen hoitamisesta. Olen hoitanut psykiatrin poliklinikoilla ahdistuksesta, masennuksesta, kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, syömishäiriöistä ja erilaisista elämän kriiseistä kärsiviä ihmisiä. Yksilötapaamiseen voi tulla myös, jos haluaa selvittää omaa elämänkaartaan ja elämäntapahtumiaan sekä niiden merkitystä ja vaikutusta omaan elämään.

Yksilöhoidossa menetelminä ovat keskustelu, kuvat ja erilaiset tehtävät. Lisäksi voin käyttää korva-akupunktiota ja voimauttavan valokuvan menetelmää, NLP-tekniikkaa sekä mindfulness harjoitteita ja ohjausta.Pariterapia

Pariterapiaan voi tulla silloin, kun parisuhde on jumittunut tai ajautunut kriisiin. Pariskunta voi kokea myös vieraantuneensa toisistaan ja hakea uutta eloa pariterapian avulla suhteeseen. Pariterapiaa voi käyttää apuna myös erotilanteessa, jolloin asioista puhuminen on yleensä vaikeaa.

Kun tapaan pariskunnan, perehdyn heidän suhteensa ja rakkaustarinansa historiaan ja kulkuun. Käytän terapiassa tunnekeskeisen pariterapian menetelmiä sekä myös sukupuutekniikkaa. Apuna voin käyttää myös kuvia ja erilaisia tehtäviä. Keskeisintä on kuitenkin, että ihmiset alkavat kommunikoida keskenään ja päästään keskustelun avulla selvittelemään asioita, tilanteita ja tunteita.

Yksi käynti kestää 1-1,5 tuntia ja yksilöllisesti sovitaan terapian kestosta, voi tulla myös muutaman kerran selvittelykäynneille. Pariterapiaan voi saada myös Kela-korvauksen.Perheterapia

Perheterapia voi auttaa perheen ajauduttua erilaisiin kriisitilanteisiin esim. vanhemman sairastuminen, ristiriidat lasten kasvatuksessa ja perheen vuorovaikutussuhteissa, uusperheen ongelmat, erotilanne jne.

Perheterapiassa koen tärkeänä, että jokaisen perheenjäsenen ääni tulee kuuluviin. Jokainen perheenjäsen on arvokas ja tärkeä yksilönä ja osana perhettä. Perhettä voidaan tavata koko perheenä tai erilaissa kokoonpanoissa.

Perheterapia voidaan toteuttaa myös kotikäynteinä Someron alueella.

Perhetapaaminen kestää yleensä 1-2 tuntia.

Perheterapiaan voi saada Kela-korvauksen

Vain suhteessa
tulee ihmisestä ihminen.
Katse ilman katsetta
on autio.

Hymy ilma hymyä
on aavistus.

Kosketus ilman kosketusta
on unelma.

Olen olemassa
suhteessa sinuun.
Olen olemassa.
Hilkka Aurinko 2012

”Tulit kotiin ja huusin sinulle,
kaipasin sinua, mitään et tuonut minulle.
Miten voi olla niin vaikeaa
toista ihmistä rakastaa.

Muutama sana aukaisi auman,
vyörytti pintaan entisen trauman.
Kirosin , huusin, tuskaani itkin,
kaikkea pahaa sisältä kitkin.

Pyysit anteeksi, ruusuja ostit
suhteemme arvoa esiin nostit.
Kerroin sinulle sieluni maasta,
mikä polttaa, tuskaa raastaa.
Kerroit minulle omista peloista,
kaikista niistä elämän veloista.

Meitä on kaksi ihmisparkaa,
keskeneräistä, aivan arkaa.
Taas on aika riisua aseet,
tehdä selväksi tilit ja taseet.
Jatkamme yhdessä elämän arkea
onni vaan joskus on hieman karkea.”
Hilkka Aurinko 2013